www.kukowka.pl

wtorek, 26 lutego 2013

Dzień Sera


NOWOŚĆ
Kurs Jednodniowy

Temat  „Dzień Sera” 




-parzenica świeża i podwędzana (typu oscypek)
-ser jak  koryciński
-pokaz wyrobu ricotty
-pokaz wyrobu mozarelli



7 Września od 10.00 do 17.30
dla początkujących 
Cena 320

Zapraszamy na nowe warsztaty w  ofercie Kukówki.
W centrum będą sery parzone i wysoko dogrzewane jak góralski oscypek. Przeprowadzimy was również  przez teorię wyrobu serów dojrzewających jak ser typu Gouda czy camembert.
Zdobędziesz  praktyczne umiejętności własnoręcznego wykonania sera, bez skomplikowanych sprzętów i urządzeń tak, byś mógł powtórzyć to w swoich domowych warunkach i zabłysnąć wśród przyjaciół lub sprawić radość rodzinie.
Każdy własnoręcznie wykonany ser, zabierzesz ze sobą do domu.

Szczegóły;

Rozpoczniemy świeżo mieloną kawą, obowiązkowo z kuchem (czyli kaszubskim ciastem) pieczonym w naszej kuchni kaflowej.
To czas dobry by poznać się nawzajem i poznać zespół Gospodarstwa Kukówka.

Następnie, rozpoczniemy przygodę z serowarstwem, każdy przy własnym stanowisku.

Koło południa, przyda nam się chwila przerwy na ciepłą zupę i wypoczynek przy kominku. To dobry czas na wymianę doświadczeń. Równie dobry na małe grzybobranie wokół domu.

A na zakończenie, grillowanie  gdzie w roli głównej oczywiście sery w przeróżnych postaciach.

Nie przegap okazji by spędzić dzień pełen nowych wyzwań, w pięknej dolinie Kukówki i poznać nowych ludzi.

Zapraszamy także do skorzystania z Vouchera upominkowego*



*napisz do nas klaralojko@gmail.com i poproś o Voucher


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz