NOWOŚĆ
Kurs Jednodniowy
Temat „Dzień Sera”
-parzenica świeża i podwędzana (typu oscypek)
-ser jak koryciński
-pokaz wyrobu ricotty
-pokaz wyrobu mozarelli
7 Września od 10.00 do 17.30
dla początkujących
Cena 320
Zapraszamy na nowe warsztaty w ofercie Kukówki.
W centrum będą sery parzone i wysoko dogrzewane jak góralski oscypek. Przeprowadzimy was również przez teorię wyrobu serów dojrzewających jak ser typu Gouda czy camembert.
Zdobędziesz praktyczne umiejętności własnoręcznego wykonania sera, bez skomplikowanych sprzętów i urządzeń tak, byś mógł powtórzyć to w swoich domowych warunkach i zabłysnąć wśród przyjaciół lub sprawić radość rodzinie.
Każdy własnoręcznie wykonany ser, zabierzesz ze sobą do domu.
Szczegóły;
Rozpoczniemy świeżo mieloną kawą, obowiązkowo z kuchem (czyli kaszubskim ciastem) pieczonym w naszej kuchni kaflowej.
To czas dobry by poznać się nawzajem i poznać zespół Gospodarstwa Kukówka.
Następnie, rozpoczniemy przygodę z serowarstwem, każdy przy własnym stanowisku.
Koło południa, przyda nam się chwila przerwy na ciepłą zupę i wypoczynek przy kominku. To dobry czas na wymianę doświadczeń. Równie dobry na małe grzybobranie wokół domu.
A na zakończenie, grillowanie gdzie w roli głównej oczywiście sery w przeróżnych postaciach.
Nie przegap okazji by spędzić dzień pełen nowych wyzwań, w pięknej dolinie Kukówki i poznać nowych ludzi.
Zapraszamy także do skorzystania z Vouchera upominkowego*
*napisz do nas klaralojko@gmail.com i poproś o Voucher
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz